Opravdu ušetřím, pokud budu prodávat nemovitost sám?

Opravdu ušetřím, pokud budu prodávat nemovitost sám?

Možná jste uvažovali o prodeji své nemovitosti a přemýšleli jste, zda byste neměli prodej svěřit realitnímu makléři, nebo zda byste si mohli ušetřit peníze a prodat nemovitost sami. V tomto článku vám přináším své zkušenosti a rady ohledně prodeje nemovitosti.

Zajištění financování

Pokud se rozhodnete prodat nemovitost sami, musíte se zajímat i o to, jak bude řešit financování potenciální kupec. Pokud kupující nemá hotovost, bude potřebovat hypotéku. Je důležité být obeznámen s nabídkami bank a hypotečních úvěrů a umět poradit kupujícímu s výběrem nejvhodnějšího řešení. Pokud si nejste jisti, můžete se poradit s finančním poradcem, který vám pomůže s výběrem nejlepšího řešení. Dnes je běžné, že na prohlídku nemovitosti vyráží spolu s realitním makléřem i finanční poradce. Ten se o financování postará a vám odpadne starost, jestli zájemce je dostatečně bonitní a nemovitost bez problémů ufinancuje.

Virtuální prohlídky a kvalitní prezentace nemovitosti

V dnešní době je velmi důležité mít kvalitní prezentaci nemovitosti. Kromě profesionálních fotografií nemovitosti můžete využít i virtuální prohlídky, které umožní potenciálním kupcům prohlédnout si nemovitost online. Je důležité prezentovat nemovitost v co nejlepším světle a zdůraznit její přednosti.

Nejlepší cena pro vaši nemovitost

Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé najímají realitního makléře, je zajištění co nejlepší ceny pro svou nemovitost. Pokud se rozhodnete prodat nemovitost sami, musíte být obeznámeni s tržními cenami a být schopni stanovit správnou cenu pro vaši nemovitost. Je důležité být realistický a nezvyšovat cenu nad reálnou hodnotu, aby se nemovitost neprodávala příliš dlouho.

Závěr

Jako realitní makléř vám mohu říci, že prodej nemovitosti bez realitního makléře není jednoduchý úkol. Musíte se vypořádat s mnoha aspekty, jako je financování, prezentace nemovitosti a stanovení správné ceny. Pokud se rozhodnete prodat nemovitost sami, je důležité být dobře připraven a mít dostatek času a energie na řešení všech potřebných záležitostí.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu. Rád vám pomohu s prodejem vaší nemovitosti.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení